Episkop

Visar projektioner från nyhetsfloden

Dagens Nyheter varnar för nybildade grupper av utförsäkrade

with one comment

Kjöller i Dn
Att läsa Hanne Kjöllers spalt i Dagens Nyheter idag på morgonen var som en Angostura Bitter – den bittra smaken fick en att vakna.

Hanne Kjöller är besviken över att nybildade grupper för utförsäkrade ägnar sig åt ”ältande” istället för att, som hon tycker, prata om hur de ska ”våga pröva en sista vända på arbetsmarknaden”. Vad som ska hända efter den sista vändan säger hon inte, är det månne en ”riktig” sjukskrivning, någon sorts papper, som staten ska utfärda som intygar att personen efter hårda och tidskrävande tester verkligen visat sig sjuk.

Hanne Kjöller rekommenderar läsning för dem som inte längre ”är intresserade av att vara sjuka”.
Om Hanne Kjöller skulle tröttna på att vara ideolog vill Episkop rekommendera henne att läsa den artikel i Läkartidningen som bloggats här tidigare. Den visar att sjukskrivningskrisen förorsakedes av olika politiska beslut, som gjorde att det blev väldigt mycket svårare att anpassa arbetet så att sjukskrivna kunde komma tillbaka in i arbetslivet. Denna kris har sedan förvärrats av politiker (både sossar och allians), som inte adresserat själva problemet utan använt sina egna agendor och fattat dåliga beslut.

I dagens tidning verkar det som om Hanne betraktar sjukdom som en sorts hobby där utövarna bör avhålla sig från de samtalsämnen som Dagens Nyheter fördömer.

C

Annonser

Written by episkop

18 april, 2010 den 22:53

Publicerat i Politik, Sjukförsäkring

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] ökar i rekordfart, Hanne är underbar!, Val avgörs på valdagen, Ältarföreningar, Dagens Nyheter varnar för nybildade grupper av utförsäkrade, Råsop från ledarsidan,  Kampanjen mot de sjuka fortsätter, Sluta motarbeta regeringen, […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: